Διεθνή

Κατηγορίες για δολοφονία εναντίον 41 ανθρώπων για το Ράνα Πλάζα

6EBCCA8498EC2B3F1EDD02AAF4A36516.jpgΑνάμεσα στους κατηγορούμενους για την εργατική τραγωδία, όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 1.100 άνθρωποι, βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος, επτά ιδιοκτήτες εργοστασίων που στεγάζονταν στο πολυώροφο κτίσμα και 12 κρατικοί αξιωματούχοι.

Βαρύτατες κατηγορίες ανθρωποκτονίας εναντίον 41 ατόμων, για την κατάρρευση του βιομηχανικού κτηρίου Ράνα Πλάζα στο Μπαγκλαντές το 2013, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.100 ανθρώπους, απήγγειλαν οι Αρχές της ασιατικής χώρας.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος, επτά ιδιοκτήτες εργοστασίων που στεγάζονταν στο πολυώροφο κτίσμα, και 12 κρατικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για ελέγχους στατικότητας και για την ασφάλεια του κτηρίου.

Πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα στην ιστορία του Μπαγκλαντές, όπου παράγονται πολλά ενδύματα και υποδήματα μάρκας που καταλήγουν στα καταστήματα της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής.

Δεκάδες χιλιάδες εργάτες απασχολούνται στον κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας, με αποδοχές που το 2013 σπανίως υπερέβαιναν τα 40 δολάρια το μήνα.

Ο ιδιοκτήτης του Ράνα Πλάζα, Σοχέλ Ράνα, είναι ιδιαίτερα μισητό πρόσωπο στο Μπαγκλαντές, με δεδομένο ότι επιζώντες δήλωσαν μετά την καταστροφή πως τους υποχρέωσε να μπουν στο συγκρότημα για να εργαστούν, παρά τις οφθαλμοφανείς ρωγμές που υπήρχαν σε πολλά σημεία.

Ο Ράνα συνελήφθη λίγες μέρες μετά την καταστροφή, ενώ προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα με την Ινδία.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή