SelectedΕπώνυμα

Οι αδιαμφισβήτητες και μετρήσιμες επιτυχίες της κυβέρνησης

Γράφει στο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ο Νίκος Χ. Παγώνης, Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων ΝΔ

Με την κυβερνητική τετραετία της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απέχει πλέον λίγους μήνες από την ολοκλήρωσή της και την επακόλουθη διεκδίκηση ανανέωσης της θητείας της στις εθνικές εκλογές, το βέβαιο είναι πως το κυβερνητικό έργο υπήρξε ιδιαίτερα πλούσιο και αφήνει ξεκάθαρο το στίγμα του. Το στίγμα μιας Ελλάδας που αλλάζει προς όφελος των πολιτών της.

Το αποτυπώνουν οι αριθμοί. Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε 4 ενοποιημένα σχέδια κυβερνητικής πολιτικής -στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο του 2022 εγκρίθηκε το ενοποιημένο σχέδιο κυβερνητικής πολιτικής του 2023-, 74 ετήσια σχέδια δράσης, 12 εθνικά σχέδια οριζόντιων πολιτικών, ενώ ψήφισε 387 νόμους και 11 κωδικοποιήσεις. Για το 2023, δε, έχουν προγραμματιστεί 111 νομοθετικές παρεμβάσεις από 17 Υπουργεία και έχουν δρομολογηθεί 486 δράσεις και 1913 έργα. Επιπλέον, η χώρα μετά από 12 χρόνια βγήκε από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας τον περασμένο Αύγουστο, με την κυβέρνηση να έχει καταγράψει προηγουμένως 12 επιτυχημένες αξιολογήσεις ενισχυμένης και μεταπρογραμματικής εποπτείας, ενώ εξασφάλισε 80 δισ. ευρώ κοινοτικών πόρων για δημόσιες επενδύσεις έως το 2027 από το ταμείο ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ και το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.

Το αποτυπώνει το γεγονός πως εν μέσω διαδοχικών και αλληλεπικαλυπτόμενων κρίσεων εθνικού (μεταναστευτικό, ελληνοτουρκικά) και παγκόσμιου βεληνεκούς (πανδημία, ενεργειακή κρίση, πόλεμος στην Ουκρανία, κλιματική κρίση) η Ελλάδα είχε διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας της από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Το αποτυπώνει η ίδια η διαχείριση των προαναφερθέντων κρίσεων, η οποία υπήρξε άλλοτε υποδειγματική και άλλοτε στο ύψος των περιστάσεων, εμπνέοντας εμπιστοσύνη και αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια η Ελλάδα αύξησε την αποτρεπτική της ικανότητα και κινήθηκε δυναμικά και αποτελεσματικά στο διπλωματικό πεδίο, εμβαθύνοντας τις σχέσεις της με καίριους «παίκτες» της ευρύτερης περιοχής μας.

Πάνω απ’ όλα τα αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου αποτυπώνονται στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Στη μείωση της γραφειοκρατίας, στην απλοποίηση των διαδικασιών και στη διευκόλυνση των πολιτών με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.

Στη μείωση της ανεργίας, στο 11,6% τον Οκτώβριο.

Στα μεγάλα έργα υποδομών που υλοποιούνται ή ήδη παραδόθηκαν.

Στη στήριξη των πολιτών, που αναλογικά ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, τόσο την περίοδο της πανδημίας όσο και την τρέχουσα περίοδο της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού.

Στηρίχθηκαν με μόνιμα και έκτακτα μέτρα και μειώσεις φόρων οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, η μεσαία τάξη, οι πιο ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας, όπως και οι συνάνθρωποί μας που πλήττονταν περισσότερο από την κάθε κρίση. Στα ουσιαστικά μέτρα για τη διευκόλυνση της ζωής των Ατόμων με Αναπηρία.

Από το δικό της μετερίζι και η Γραμματεία Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας συνδράμει στην κυβερνητική προσπάθεια. Οι Ε.Κ.Ο. παρακολουθούν τις εξελίξεις της εποχής, διαβουλεύονται με την κοινωνία και με εκπροσώπους από όλο το φάσμα της οικονομικής ζωής της χώρας, αντλούν τεχνογνωσία και διασυνδέουν ώστε να μεταφέρουν, με πορίσματα προερχόμενα από τους ίδιους τους εργαζόμενους-μέλη των Ε.Κ.Ο., τα ειδικότερα εργασιακά ζητήματα στην κομματική ηγεσία για την εξεύρεση της εκάστοτε καλύτερης δυνατής λύσης. Επιπλέον, οι Ε.Κ.Ο. αξιοποιούν όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό έργο.

Οι Ε.Κ.Ο. ακούν τους πολίτες, μεταφέρουν στους αρμόδιους τους προβληματισμούς τους και αγωνίζονται για τις ανάγκες τους.

 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected