SelectedΕπώνυμα

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Μαζί, για τους νέους αγώνες της παράταξής μας»

Γράφει η Όλγα Κεφαλογιάννη στο Νεοδημοκράτη

Έχουν περάσει περισσότερο από τρία χρόνια από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση του 2019. Από τότε που ο ελληνικός λαός αποφάσισε να γυρίσει σελίδα η χώρα, δίνοντας ευρεία πλειοψηφία στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, την παράταξη της ελπίδας και του ρεαλισμού, της αλήθειας και της συνέπειας, την παράταξη της ευθύνης και των έργων, τη Νέα Δημοκρατία. Αποφάσισε να καταδικάσει τις ανέξοδες υποσχέσεις του λαϊκισμού, που μετασχηματίστηκαν σε καταστροφικές για τον τόπο πολιτικές, από την προηγούμενη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όλη αυτή την τριετία βέβαια, ήλθαμε αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή συγκυρία ετερόκλητων προκλήσεων. Μέσα σε ένα περιβάλλον τρομακτικής δυσχέρειας και ριζικών ανατροπών που έφερε η πανδημία. Μέσα σε ένα επικίνδυνο κλίμα γεωπολιτικής αστάθειας, ανόδου του αναθεωρητισμού και ανατροπής της διεθνούς ειρήνης και τάξης, με αποκορύφωμα τον πόλεμο που ξέσπασε μετά την παράνομη και παράλογη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο. Με τραγικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές που συνεχίζονται, με μία νέα ανθρωπιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, και φυσικά… αντιμέτωποι με μία άνευ προηγουμένου αλυσιδωτή οικονομική και ενεργειακή κρίση που αποσταθεροποιεί και πάλι ολόκληρο τον κόσμο.

Σε αυτή τη δυστοπική εικόνα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε ως σήμερα να διαχειριστεί με ψυχραιμία και σοβαρότητα τις πρωτόγνωρες αυτές αντιξοότητες. Αντιμετώπισε τις συνέπειες τις πανδημίας με ταχύτητα, προωθώντας μέτρα στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας, προσφέροντας σημαντική ανακούφιση στους πολίτες, τους εργαζόμενους και επιχειρηματίες, ώστε να βγούμε και από αυτή την φοβερή περιπέτεια όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Έλαβε και λαμβάνει μέτρα ανακούφισης των πολιτών, ώστε να αντιμετωπιστεί, σε μερικό επίπεδο τουλάχιστον, η πληθωριστική έκρηξη και η εκτόξευση των τιμών της ενέργειας.

Παράλληλα, και παρά τις μεγάλες δυσκολίες, οι Έλληνες πολίτες είδαν να υλοποιείται σταδιακά το προεκλογικό πρόγραμμά μας, για την ανάπτυξη και την πρόοδο της πατρίδας. Κάναμε ό,τι είπαμε για χαμηλότερους φόρους, για μεγαλύτερη ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους νέους και τους πιο αδύναμους, για ένα ψηφιακό και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη, και φυσικά για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα. Χτίσαμε μία πατρίδα με αυτοπεποίθηση και σε πολλές περιπτώσεις πρωτοπόρα στην Ευρώπη. Μία χώρα που δυνάμωσε και επέκτεινε τις διεθνείς συνεργασίες και τις συμμαχίες της, πολλές από αυτές ιστορικής και κομβικής σημασίας, όπως είναι η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία, καθιστώντας τη χώρα μας τον πλέον δυναμικό παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, που ξέρει να αποτρέπει με αποφασιστικότητα και στρατηγική όσους την αμφισβητούν.

Ας μην ξεχνάμε την αντίσταση που στρατηγικά οργάνωσε και αποτελεσματικά προέβαλε η χώρα μας απέναντι στην υβριδική απειλή από την Τουρκία, με τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο και στο Αιγαίο, το 2020. Ας μην ξεχνάμε την ακραία ρητορική της Άγκυρας, η οποία συνοδεύεται από πρωτοφανείς σε ένταση και συχνότητα παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της Θάλασσας. Τίποτα από αυτά δεν αφήσαμε αναπάντητο, την ίδια στιγμή που προωθήσαμε προοδευτικά και με σχέδιο τη διπλωματική και αμυντική μας υπεροχή.

Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό και κρίσιμο θα λέγαμε, εν όψει και της ολοκλήρωσης, τους επόμενους μήνες, της τετραετίας της διακυβέρνησης της ΝΔ, να θυμηθούμε. Να θυμηθούμε τη συνέπεια λόγων και πράξεων, να θυμηθούμε ότι η Ελλάδα κυριολεκτικά άλλαξε πρόσωπο προς τα έξω. Χτίζοντας το προφίλ του αξιόπιστου εταίρου/συμμάχου που κινεί τα νήματα και πολλές φορές γίνεται παράδειγμα προς μίμηση. Να θυμηθούμε, όμως, και τον αγώνα κάθε Νεοδημοκράτισσας και κάθε Νεοδημοκράτη, που πάσχισε για το καλύτερο του τόπου και σήμερα μπορεί να είναι περήφανος για μία παράταξη που υποσχέθηκε και παλεύει να κάνει την Ελλάδα καλύτερη. Για μία παράταξη που ενώνει και δεν διχάζει και μπορεί ακόμα περισσότερα, ακόμα καλύτερα.

Γιατί βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου οι δυσκολίες συναντώνται με τις ευκαιρίες. Και οφείλουμε αυτές τις ευκαιρίες να τις αξιοποιήσουμε στην κατεύθυνση υλοποίησης του οράματος της παράταξης για ανάπτυξη δίκαιη και ανθρωποκεντρική, με περισσότερες και καλύτερες δουλειές για όλους, για ισχυρότερο κράτος πρόνοιας που θα προάγει μία ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική στήριξης των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικογένειας, με έμφαση φυσικά στις ασθενέστερες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Μας δίνεται μία τεράστια ευκαιρία με τη αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και άλλων χρηματοδοτικών πόρων της Ε.Ε. να στηρίξουμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους για να χτίσουμε από κοινού μία ισχυρή και βιώσιμη οικονομία, προσαρμοσμένη στις προκλήσεις ενός πράσινου και ψηφιακού μέλλοντος. Ενός μέλλοντος στο οποίο θα συμβάλλουν αλλά και θα απολαμβάνουν όλοι, χωρίς αποκλεισμούς, την ευημερία.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να ενώσουμε τις προσδοκίες μας για την παράταξη και την πατρίδα, ώστε να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο οπισθοδρόμησης σε εποχές που ο λαός διχάστηκε και ταπεινώθηκε από πολωτικές ρητορικές και πολιτικές για την οικονομία, την εξωτερική πολιτική και τα μεγάλα εθνικά μας θέματα. Πρέπει να δυναμώσουμε απέναντι στην αμφισβήτηση του λαϊκισμού, μέσα από μία ουσιαστική αυτοκριτική, που προϋποθέτει ειλικρινή διάλογο με την κοινωνία, και που θα μετουσιώνει τα λάθη μας σε διδάγματα για να γίνουμε καλύτεροι και να φανούμε για άλλη μία φορά αντάξιοι της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, ενώνοντας  τις δυνάμεις μας, ώστε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, η παράταξη των ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων, να γίνει ακόμα ισχυρότερος εγγυητής της ανάπτυξης, της προόδου, της δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Σε αυτόν τον αγώνα θα είμαστε όλοι μαζί εκεί, ενωμένοι.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected