15 Φεβρουαρίου 2019

Πάντα νόμιζε ότι κατευθύνει, αλλά μάλλον κατευθυνόμενος ήταν

1005Γράφει ο Νίκος Καραγιαννακιδης, Δικηγόρος

Το πρόβλημα με τον Κουφοντίνα δεν έγκειται στο ότι δόθηκε μία άδεια δύο ημερών σε έναν βαρυποινίτη, αλλά στο ότι ενώ παραμένει τόσα έτη αμετανόητος χωρίς να ζητήσει μία συγγνώμη από τα θύματα που εκτέλεσε και από τους συγγενείς του, του δόθηκε αυτή η άδεια. Δηλαδή, το πρόβλημα έγκειται στον μη σωφρονισμό του.

Ένας άνθρωπος, ο οποίος θεωρούσε κι εξακολουθεί να θεωρεί την ανθρώπινη ζωή υποδεέστερη των πτωχευμένων ιδεών του, κάνει χρήση ενός μέτρου που θεσπίστηκε από μία ευνομούμενη πολιτεία στα πλαίσια της επανένταξης στην κοινωνία σωφρονισμένων – μετανοημένων βαρυποινιτών για να καταστεί η οριστική επανένταξή τους στην κοινωνία ομαλότερη.

Αυτός ο δήθεν ιδεολόγος κάνει χρήση ενός μέτρου που ο ίδιος έφτυνε (κοινωνία και ομαλότητα). Κοινώς τρώει εκεί που έφτυνε. Και αυτό του το επέβαλε (άμεσα ή έμμεσα) ο Τσίπρας να το πράξει, για να μετατοπιστεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από τον βάρβαρο νόμο Παρασκευόπουλου και την δολοφονία της νεαρής εφοριακού στον δολοφόνο Κουφοντίνα. Τόσο επαναστάτης είναι ο Κουφοντίνα, και τόσο υπήρξε και στην υπόλοιπη ζωή του. Αλλά τι σύμπτωση άλλος ένας κωλοτούμπας ψευδοεπαναστάτης ξαναμπήκε στην ζωή μας, έστω και για δύο ημέρες, τον οποίον, δυστυχώς, κάποιοι χυδαίοι ομοϊδεάτες του, περιυβρίζοντας τους νεκρούς του (άραγε ως προς αυτούς τους τύπους θα επέμβει κάποιος εισαγγελέας;), χειροκροτούσαν.

Ελπίζω η γλύκα της ελευθερίας που απόλαυσε αυτές τις δύο ημέρες ο Κουφοντίνας να αποτελέσει τον μεγαλύτερο κολασμό του για την συνέχιση της έκτισης των ισοβίων του και να καταλάβει πόσο φθηνό αντικείμενο εκμετάλλευσης υπήρξε, πρώτα φυσικά των πτωχευμένων ιδεών του και πλέον και του ψεύτοεπαναστάτη και αρχηγού της κωλοτούμπας Αλέξη τσίπρα.

Ο ίδιος πάντα νόμιζε ότι κατευθύνει, αλλά μάλλον κατευθυνόμενος ήταν.Επώνυμα
Μενού
Responsive Menu Clicked Image