Επώνυμα

Γιατί ΝΔ… τώρα

1471385-moraitakis-930Γράφει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης*

Η πολιτική αλλαγή που θα φέρουν οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές, με την έλευση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, θα αποδειχθεί η πιο σοφή απόφαση του ελληνικού λαού στη σύγχρονη ιστορία. Και αυτό διότι το σχέδιο που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μπορέσει να δώσει την ώθηση που αναζητά εδώ και πάρα πολλά χρόνια μια οικονομία που πέρασε πολλά.

Η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ αιχμαλώτισε την οικονομία στα λιμνάζοντα ύδατα του τρίτου μνημονίου και της αναξιοπιστίας μιας ιδεοληπτικής κυβέρνησης. Ματαίως οι επιχειρηματικές δυνάμεις της χώρας ζητούσαν ένα μοντέλο αξιοπιστίας και λειτουργίας για να μπορέσουν να αναπτυχθούν.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα. Και η αλλαγή πρέπει να είναι πραγματική, συντεταγμένα και με έμφαση στα πλεονεκτήματα της χώρας. Και αυτή η αλλαγή να φανεί και στην περιφέρεια της χώρας, το δυναμικό της οποίας έμεινε εν υπνώσι κατά το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας της κρίσης.

Η στρατηγική της ΝΔ στοχεύει στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στη μείωση των φόρων , την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και στη στήριξη της νέας και φθηνής χρηματοδότησης στις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Δίνει κίνητρα για την ενδυνάμωση του παραγωγικού ιστού ώστε να καταστεί ακόμη πιο ελκυστικό το περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων.

Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω την αποσπασματικότητα, την απουσία σχεδιασμού, το τσάκισμα της μεσαίας τάξης και τις πελατειακές σχέσεις που έφεραν τη χώρα να βιώσει τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της, ενισχύοντας τη διοικητική επάρκεια και λειτουργική διαφάνεια προκειμένου να στηριχθούν οι παραγωγικές δυνάμεις που χρειάζονται για την επιχειρησιακή μας εξέλιξη. Κι επιτέλους, η προτεραιότητα ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μέσα από συντονισμένες πολιτικές και δράσεις υφιστάμενων φορέων, οφείλει να λάβει την πρακτική της διάσταση.

Η οικονομία μας, πρέπει ν’ αλλάξει από οικονομία της κατανάλωσης και των εισαγωγών σε οικονομία της παραγωγής και των εξαγωγών με ένα άλλο μίγμα πολιτικής. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να αναβαθμιστεί η βιομηχανία, να διατηρηθεί η πολιτική και δημοσιονομική σταθερότητα, να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, να μετασχηματιστεί ψηφιακά το Κράτος, να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές στην παραγωγή και να κατευθύνουμε τα υπερπλεονάσματα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

*Ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης είναι  Πρώην Βουλευτής Α’ Αθήνας με τη ΝΔ

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Επώνυμα