ΕπώνυμαΟ Νεοδημοκράτης

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πέρα από τις 100 μέρες

cf87ceb1cf81ceb7cf83-cf84cf83cebfcf85cebbceb1cf83Γράφει στο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ο Χάρης Τσούλας,

Πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες συμπληρώθηκαν 100 μέρες από την 7η Ιουλίου, την καθοριστική μέρα που η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβαν τις τύχες της χώρας μετά από τεσσεράμισι χρόνια εθνικολαϊκίστικης διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η ίδια η κυβέρνηση επικοινώνησε με καθαρό μήνυμα το τι πέτυχε σε αυτές τις 100 μέρες. Και οπωσδήποτε μπορεί να διαπιστώσει κανείς εύκολα πως ήδη έχουν επιτευχθεί – και ποσοτικά και ποιοτικά- πολλά περισσότερα και σημαντικότερα από όσα είχαν συμβει τα προηγούμενα 5 χρόνια.

Επιγραμματικά και μερικά μόνο από αυτά είναι:

-Στον τομέα της Οικονομίας επιτεύχθηκε η μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ ήδη από το 2019 κατά 22 % και βελτιώθηκε η ρύθμιση για τις 120 δόσεις και όσους έκαναν χρήση αυτής. Άρθηκαν τα περίφημα capital controls.

-Στον τομέα της Παιδείας αποκαταστάθηκε η ανομία που επικρατούσε στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέσω της κατάργησης του ασύλου. Προχωρά γοργά η πρόσληψη καθηγητών στον ευαισθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής ενώ επανήλθε η σχολική επίδοση ως κριτήριο για την επιλογή σημαιοφόρων.

-Στην Κεντρική Διακυβέρνηση το πολύ σημαντικό νομοθέτημα για το Επιτελικό Κράτος θέτει συγκεκριμένες και όχι διάσπαρτες δομές για την Κεντρική Διοίκηση και ενισχύει το ρόλο του Υπουργικού Συμβουλίου. Η πρόοδος του κυβερνητικού εργου παρακολουθείται συνεχώς από την Προεδρία της Κυβέρνησης.

Τα προαναφερθέντα είναι μόνο λίγα από όσα έχουν πραγματοποιηθεί τις 100 πρώτες μέρες. Αν τα απαριθμούσαμε όλα θα χρειαζόταν ολόκληρο βιβλίο και όχι ένα απλό άρθρο.

Όμως η ζωή συνεχίζεται και κατ αυτό τον τρόπο συνεχίζεται και η προσπάθεια της νέας Κυβέρνησης, χωρίς εφησυχασμό. Ήδη ψηφίστηκε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο με μια σειρά διατάξεων που επιτρέπουν την υλοποίηση των πολυπόθητων επενδύσεων. Σε διαδικασία διαβούλευσης με τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης βρίσκεται η εφαρμογή του αυτονόητου δικαιώματος όσων Ελλήνων πολιτών μένουν στο εξωτερικό, να μπορούν ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους, ενώ αναμένεται και η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να αποσυνδεθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με τη διάλυση της Βουλής.

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης συνεχίζει τις τιτάνιες προσπάθειες για αποκατάσταση αδικιών που διαμορφώθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Όπως για παράδειγμα στο Υπουργείο Εργασίας με το θέμα των κύριων, επικουρικών και άλλων συντάξεων (π.χ. χηρείας), μια «βόμβα» που κληρονομήθηκε ελέω των χειρισμών του ΣΥΡΙΖΑ και του αντισυνταγματικού, πλέον, νόμου Κατρούγκαλου.

Παρατηρούμε πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση πραγματοποιούν μια συνεπή προσπάθεια επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα. Τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, όσο και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί, παρά τις λαϊκίστικες κορώνες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Με ορίζοντα και μετά τις 100 πρώτες πολύ σημαντικές μέρες.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Επώνυμα