Επώνυμα

Β. Κορομάντζος: Αντιμετωπίσαμε  αυτή την προεκλογική εκστρατεία μέσα από μια άλλη ματιά.

_MG_8577.jpg

Γράφει στο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ο Βασίλης Κορομάντζος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλους Δήμου Αθηναίων με την παράταξη “Αθήνα Ψηλά” του Κ. Μπακογιάννη

Αντιπαθούμε τη  λογική του «δεν αλλάζει τίποτα». 

Τίποτα σήμερα δεν θυμίζει την Αθήνα που ξέραμε. Η Αθήνα σήμερα είναι μια πόλη που καθημερινά ξεθωριάζει με έντονα σημάδια εγκατάλειψης και αδιαφορίας. Μια πόλη που δίνει την αίσθηση ότι την εγκατέλειψαν οι δυνάμεις της και δεν μπορεί να προσφέρει  ευκαιρίες  στους πολίτες της. Εμείς αποφασίσαμε μαζί με όσους θέλουν ν αντιστρέψουν αυτή την πορεία ότι είμαστε απέναντι στη λογική του «δεν αλλάζει τίποτα» και μαζί με άλλους ενεργούς πολίτες να ανατρέψουμε τα δεδομένα και με κοινή προσπάθεια να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στην Αθήνα μας.

Πρώτη φροντίδα η καθημερινότητα.

Ξεκινάμε με απλά και καθημερινά που αφορούν την γειτονιά μας Την καθαριότητα, το φωτισμό , το πράσινο , τους χώρους άθλησης και τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρονται στους κατοίκους και έχουν σχέση με αξιοπρεπής σχολικές αίθουσες, σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές, βρεφονηπιακούς σταθμούς για την διευκόλυνση των εργαζόμενων μητέρων, χώρους που οι απόμαχοι της ζωής θα περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους, Κέντρα εξυπηρέτησης του πολίτη  αλλά και ενδοδημοτική συγκοινωνία που θα συνδέει  γειτονικές περιοχές της πόλης.

Ένα πλέγμα λοιπόν μικρών, σημειακών αλλά καίριων παρεμβάσεων στις γειτονιές που αναβαθμίζει τις ζωές των Αθηναίων που ζουν σε αυτές, προσελκύει επισκέπτες,  διευκολύνει την επαγγελματική δραστηριότητα και λειτουργεί ως εστία απόλαυσης του ελεύθερου χρόνου.

Απλώνουμε δίχτυ προστασίας και αλληλεγγύης σε όσους έχουν ανάγκη.

Ξέρουμε καλά ότι ιδιαίτερα στην περίοδο της κρίσης αρκετοί συνάνθρωποί μας βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Για όσους από τους συνανθρώπους μας χρειάζονται επιπλέον στήριξη έχουμε αναπτύξει ένα πλήρες πρόγραμμα ενίσχυσής τους.

Αυτή η προσπάθεια μας χρειάζεται όλους

Για εμάς, έχει πολύ μεγάλη σημασία η εμπιστοσύνη των Αθηναίων. Προσπαθούμε λοιπόν  να δημιουργήσουμε πεδία σύγκλησης και συνεννόησης που είναι απαραίτητα ώστε να κάνουμε τη δουλειά που χρειάζεται, όλοι μαζί.

Τις μέρες που πέρασαν μας δόθηκε η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με χιλιάδες πολίτες της Αθήνας και διαπιστώσαμε την επιθυμία, τον πόθο και τη θέλησή τους να αλλάξουμε  την κατάσταση που όλοι ζούμε .

Ξέρουμε  ότι κανένας  δεν νικάει μόνος του. Μόνο αν πιστέψουμε σε κάτι όλοι μαζί, αν γίνει προσωπική υπόθεση όλων μας,  θα μπορέσουμε να χτίσουμε το αύριο που μας αξίζει.

Η Αθήνα μας χρειάζεται όλους.

Ασφάλεια στην πόλη

 Ότι όμως και αν γίνει δεν μπορεί κανείς να απολαμβάνει την καθημερινότητά του αν δεν αισθάνεται ασφαλής. Επιμένουμε να τονίζουμε την έλλειψη ασφάλειας που σήμερα αισθάνονται  οι πολίτες στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης.

Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την  δημόσια περιουσία , τα κτίρια, τα μνημεία, τα πάρκα της πόλης. Χρόνια ολόκληρα σε αυτό το θέμα ο δήμος έχει μείνει αμέτοχος, καταγγέλλοντας κατά το σύνηθες, το ανίκανο κράτος. Ο Δήμος όμως μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως επισπεύδων και ως καταλύτης. Και ας μην έχει αποκλειστική  αρμοδιότητα.

Είναι απαραίτητο να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο δράσης στο οποίο ο Δήμος Αθηναίων θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο και με τη συμμετοχή όλων των φορέων με κρίσιμες αρμοδιότητες για να αναλάβει ο καθένας έμπρακτα τις ευθύνες του και να διευκολύνει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με το λεγόμενο Πανεπιστημιακό άσυλο με την μορφή που έχει σήμερα ,που δεν έχει σαν αντικείμενο την ελεύθερη ανάπτυξη ιδεών αλλά την προστασία κάθε παράνομου και παραβατικού ατόμου , που καταστρέφει και λεηλατεί με ορμητήριο και καταφύγιο τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Να τελειώνουμε με τις πορείες ολιγάριθμων ατόμων που κλείνουν τους δρόμους και διαταράσσουν την ομαλή ζωή της πόλης

Να μην ξαναζήσουμε καταστροφές της πόλης όπως τον Δεκέμβριο του 2008, τον άδικο χαμό αθώων ανθρώπων όπως στη Σταδίου στη ΜΑΡΦΙΝ,να μην ζουν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες των Εξαρχείων την καθημερινότητα των επεισοδίων και της ανομίας που τους συνθλίβει. Να σταματήσει το παραεμπόριο έξω από την ΑΣΣΟΕ και από άλλα κεντρικά σημεία της πόλης

Ταυτόχρονα με τα μικρά και καθημερινά να χτίσουμε μαζί το αύριο της πόλης με την επέκταση του ιστορικού πεζόδρομου της Αθήνας και την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου στο κτήριο του Πολυτεχνείου και του ξενοδοχείου Ακροπόπλ. Να αναδείξουμε τα πολιτιστικά μας πλεονεκτήματα, να κάνουμε την πόλη μας φιλική και φιλόξενη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της

Ότι  σ αυτή τη μάχη θα βγούμε νικητές, γιατί έχουμε κάνει πολλούς  να πιστέψουν ότι μπορούμε καλύτερα, όλοι μαζί, πέρα από διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις, να κτίσουμε το αύριο που μας αξίζει.

Να αναδείξουμε τις δυνατότητες της πόλης. Να ανεβάσουμε τον διακόπτη και μαζί με όσους ονειρεύονται την πόλη μας φωτεινή, καθαρή, ασφαλή, σύγχρονη ,φιλική και φιλόξενη να δώσουμε την μάχη.

Να πάμε την Αθήνα Ψηλά.

Ξέρουμε  ότι κανένας  δεν νικάει μόνος του. Μόνο αν πιστέψουμε σε κάτι όλοι μαζί, αν γίνει προσωπική υπόθεση όλων μας,  θα μπορέσουμε να χτίσουμε το αύριο που μας αξίζει.

Η Αθήνα μας χρειάζεται όλους.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Επώνυμα